Digitalizarea administraţiei

În timp ce noi, cetățenii, ne pierdem ore și zile stând la cozi, prinși în acest malaxor birocratic care a devenit administrația publică din România, statul a cheltuit miliarde de euro din fonduri publice pentru o așa-zisă “digitalizare”.

 

Avem astăzi sisteme informatice de zeci, sute de milioane de euro, care sunt nefuncționale, ale căror baze de date nu aparțin statului care le-a plătit, sisteme care nu pot comunica între ele pentru a ne scăpa cu adevărat de birocrație. Avem zeci de anchete ale DNA și deja multe condamnări pentru fraude în atribuirea acestor contracte.

Încă nu ne putem plăti multe dintre taxe cu cardul, online. În anul 2017.

Nu putem spera la o administrație modernă și prietenoasă cu cetățeanul înainte de a face pasul către digitalizare. Cum statul pare incapabil sau nu dorește să facă acest pas, a venit momentul ca noi, cetățenii, să-l luăm de mână și să-l ajutăm să facă acest pas.

Modernizarea statului român nu poate fi făcută fără implicarea voastră. Nu mai avem timp să așteptăm.

Comisia de Tăiat Hârtii 2 vă cheamă să dăm, împreună, statului, un prim impuls pentru a-l direcționa către prezentul digital în care trăiesc societățile moderne și civilizate.

 

 Căutăm 100 de “jedi” civici și informatici care să supravegheze, evalueze și testeze sistemele informatice realizate din bani publici.

România are printre cei mai mulți și cei mai competenți specialiști IT din Europa dar care își plătesc taxele în cea mai slab digitalizată administrație din UE.

Această situație trebuie să se schimbe. În favoarea noastră.