PRIMA SITUATIE:
se refera la o amenda primita de societatea mea. Am platit-o la ghiseul trezoreriei dar casiera a pus banii intr-un cont gresit. Dupa aproximativ 2 luni m-a notificat banca ca mi-a fost instituita poprire pe toate conturile. Dupa primul drum la ANAF am aflat problema, am facut cerere de compensare (ca si cum tot eu eram vinovat, nu era treaba lor sa o corecteze) dupa care am stat fix 14 zile cu conturile blocate si am facut minim 10 drumuri de 30km dus, 30 intors pana la ANAF pt solutionare.
A 2-A SITUATIE:
In luna octombrie, anul aceasta, primesc notificare de la banca ca mi-au fost indisponibilizate conturile de catre ANAF pentru o datorie de 39 lei. Greseala mea. Erau niste penalitati de care habar nu aveam….39 lei
Total aiurea este ca mi-au fost blocate conturile pentru 39 lei in conditiile in care platesc catre bugetele de stat, lunar, aproximativ 15.000 lei.

Notificarile de la ANAF cu datorii de multe ori nu le mai aduce Posta Romana sau alte ajung prea tarziu, cand conturile deja sunt blocate.

Propuneri:

Inregistrarea firmelor cu o adresa de email la ANAF pe care sa primeasca notificarile cu datorii sau stingerea datoriilor (nu ar mai cheltui bani pe scrisori tracasante trimise in fiecare luna in care intarzi 1 zi cu plata taxelor) si am evita astfel si blocarea activitatii firmei prin blocarea conturilor. FALSA afirmatia ca mi-a indisponibilizat conturile doar pentru suma de 39 lei. Am linie de credit iar banca imi blocheaza total conturile, cu intreaga suma existenta in cont pentru ca in contractul cu banca se specifica ca pentru linia de credit banca are prioritate in recuperarea banilor. Am linia de credit de 50.000 lei. daca in cont am 49.000, bani pe care ii folosesc pentru achizitii marfuri iar ANAF imi pune poprire pe conturi banca imi blocheaza intreaga suma de 49.000 lei. in cont imi apar 0 lei.

Sau crearea unui cont online USER FRIENDLY (de fel aplicatiile de la insitutiile de stat sunt groaznice…o banca poate avea o aplicatie pe care sa o poata utiliza si un copil de 7 ani…la stat trebuie cunostinte temeinice de versiuni java, versiuni de browser de acum 15 ani si te miri ce alte cerinte) pentru fiecare firma unde sa pot vedea in timp real situatia fiscala a firmei.