Certficatul de urbanims sta la baza oricarei autorizatii de constructii. Avand in vedere faptul, ca un certificat de urbanism emis eronat nu scuteste responsabilitatea arhitectului (sefului de proeict) in a verifica legislatia in viguare, apare automat si caracterul orientativ al certificatului de urbanism.
In momentul de fata, in multe primarii puterea este pusa in practica prin influentarea personalului responsabil intr-o directie sau alta.
In momentul de fata in unele primarii eliberarea certificatului de urbanism dureaza 4 luni si 1/2 (un nou record negativ la Brasov), ca dupa aceea sa afli ca in legislatie s-a mai schimbat una si alta, care nu se reflecta in certificatul de urbanism.
Avand in vedere ca in anumite localitati se incearca deja implementarea certificatului de urbanism in regim semi-automat, electronic
Avand in vedere ca in Romania este foarte dificil sa estimezi/planifici investitii imobiliare, astfel multe firme mari de investitii evita in continuare plasarea capitalului pe piata imobiliara din Romania;
Ar fi ideal, ca acest certificat de urbanism sa se emita online instantaneu.
Va multumesc pentru efortul depus pentru o farama de normalitate.